I’MM_ radionica ‘Processing za početnike’ Brune Blažinča

Radionica ‘Processing za početnike’ pod vodstvom Brune Blažinča održat će se 14. i 15. prosinca pri I’MM_ media labu, u Kavezu, Klub SC u Studentskom centru od 10 do 16 sati.

Radionica Brune Blažinča prva je u nizu kojom se najavljuje sistematični i strateški višegodišnji rad novih / starih  programskih voditelja I’MM_ Media laba – Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture Radiona na edukaciji interaktivnog i generičkog dizajna u Hrvatskoj zbog razvoja kvalitetne intermedijske i novomedijske scene, koja će uključivati rad s DIY scenom, zatim  rad sa dizajnerima, arhitektima, glazbenicima, sistemskim inženjerima i programerima, te umjetnicima.

processing_imm

Radionica je namijenjena početnicima i pruža osnove programskog koda i sučelja za lakše snalaženje. Cilj je radionice, osim savladavanja osnova samog programa, pokušati motivirati polaznike na eksperimentiranje s drugim programima i platformama poput Arduina, Fritzinga i Wiringa.

Processing je vrsta programskog jezika baziranog na simplificiranoj varijanti Java programskog jezika i integriranog razvojnog sučelja koje se od 2001. godine sistematično koristi u vizualnim umjetnostima povezanima s novim medijima, interaktivnim i generičkim dizajnom, vizualnom komunikacijom i glazbom.

Processing su inicirali Casey Reas i Benjamin Fry tada u sklopu ‘Grupe za estetiku i programiranje’ pri MIT-u u Bostonu s ciljem motiviranja ne-programera za programiranje kroz alatku koja se temelji na vizualnoj povratnoj informaciji.

Bruno Blažinč
Razvojni programer (developer) za ActionScript 3.0 (Adobe Flash) i Java programski jezik s iskustvom u projektima realnog sučelja i interaktivnosti na Internet mrežama, ekspert za 3D printanje (Ultimaker) i Arduino mikrokontrolere. Radi tehničku podršku i programiranje za mnoge hrvatske novomedijske umjetnike i kulturna događanja u Hrvatskoj. Jedan od osnivača I’MM_ Media laba u Zagrebu, te su-osnivač i član Upravnog vijeća Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture – Radiona.

Datum:. 14. i 15. prosinca 2013., od 10 do 16 sati.
Broj polaznika: 12-14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija
Prijave za sudjelovanje primaju se do srijede, 11.12.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite STUDENTSKI CENTAR, Savska 25, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101482432; poziv na broj odobrenja: 264-5303, opis plaćanja: uvijek navedite naziv programa i naziv radionice (I’MM_Media Lab: Radionica Processing za početnike)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Leave a comment