Radionica ‘eTekstil + elektronika’ s Lynne Bruning

Za kraj cijelog niza događanja pod nazivom ‘I’MM_ elektroničko ludilo u svibnju’ najavljujemo radionicu  ‘eTekstil + elektronika’ pod vodstvom američke modne dizajnerice i DIY hakerice Lynne Bruning, koja će se održati 25. i 26. svibnja u MM dvorani Studentskog centra u Zagrebu.

lynnebruning

O radionici:
Lynne Bruning podučavat će na svojoj radionici kako napraviti strujni krug na odjeći, koristeći mikrokontrolere Arduino Lilypad i ATtiny, Raspberry Pi, elektronski tekstil, konac koji provodi struju, LED diode, različite senzore i sl. Koristeći elektroniku i šivanje na radionici će biti demonstrirano kako ugraditi jednostavne ili kompleksne elektroničke dijelove u odjevni objekt. Za radionicu nisu nužne razvijene vještine šivanja ili krojenja, već samo volja za savladavanjem elektronike kroz  upotrebu tzv. soft circuts-a. Radionica će također demonstrirati interaktivnost kroz korištenje kompleksnijih uređaja poput osnova programiranja s Arduino mikrontrolerima, te naprednu varijantu kodiranja i povezivanja sistema uz mini računalo Raspberry Pi.

Haptic-Coat-for-the-Blind-d

Datum:. 25. i 26. svibnja 2013., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija
Prijave za sudjelovanje primaju se do utorka, 21.05.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni

lynne-bruning-synaptics

Voditeljica:
Lynne Bruning je višestruko nagrađivana i međunarodno etablirana modna dizajnerica, inovatorica i autorica u području nosive tehnologije, fashion-ing scene, eTekstila, primijenjenih tehnologija i novih medija. Diplomirala je neuropsihologiju i arhitekturu na Sveučilištu u Coloradu, SAD. Bruning dolazi iz obitelji koja je iznimno jako njegovala tekstilnu umjetnost te se njeni utjecaji i inspiracija u radu ukrštaju sa znanošću, tehnologijom, modom i tradicijskim vještinama, te DIY (uradi-sam) zajednicom. Lynne Bruning također se vrlo aktivno bavi edukacijom kroz radionice i online streaming, međunarodno je prepoznata po svojoj internet emisiji eTextile Lounge sa svrhom online edukacije. Poznata je također kao dugogodišnja izvršna producentica cijenjenog događanja Burning Man u Black Rock Cityju. Djeluje i kao kostimografkinja američkih suvremenih plesnih kompanija.
Web: http://www.lbruning.com/; http://eTextileLounge.com

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite STUDENTSKI CENTAR, Savska 25, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101482432; poziv na broj odobrenja: 264-5303, opis plaćanja: uvijek navedite naziv programa i naziv radionice (I’MM_Media Lab: Radionica eTekstil + elektronika)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Leave a comment